MIODOWO SŁONECZNIKOWA SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

0 (0 ocen)

Bardzo dobra i delikatna surówka do dań mięsnych.Dodatek miodu,słonecznika i orzechów nerkowca sprawia,że ma ona wyjątkowy smak.Jest inna niż tradycyjne i bardzo smaczna.

Składniki:


  • 1/2 gł. kapusty pekińskiej
    6 szt. dużych moreli suszonych
    2 łyżki dużych rodzynek
    2 łyżki słodkiej śmietany 18%
    1 łyżka miodu naturalnego
    2 łyżki soku z cytryny
    1 mała cebula
    2 łyżki słonecznika łuskanego
    2 łyżki orzechów nerkowca
    sól,pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Miodowo słonecznikowa surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • miodowo słonecznikowa surówka z kapusty pekińskiej 1.



    Kapustę poszatkować lub pokroić nożem,posypać solą,pieprzem do smaku.Morele pokroić w słupki,cebulę w drobna kostkę.Nerkowce posiekać nożem i razem z słonecznikiem krótko przesmażyć na suchej patelni,przestudzić.

  • miodowo słonecznikowa surówka z kapusty pekińskiej 2.
    Wszystkie składniki przełożyć do miski z kapustą,wlać miód,śmietanę,sok z cytryny i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować