miodownik z kakao i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

to ciasto w świątecznym klimacie dzięki dodatkowi żurawiny jest bogate w witaminę C.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 jajka
    70 g cukru
    70 g margaryny Palma
    2 łyżeczki miodu
    100 g mąki
    10 g kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    100 g suszonej żurawiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Miodownik z kakao i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę zalać wrzątkiem i zostawić w nim na 20 minut, następnie odcedzić.
  • 2. Jajka ubić z cukrem nad garnkiem z wrzątkiem. Masło roztopić i wystudzić. Do masła dodać miód. Do jajek miksując dodać mąkę, kakao, proszek i masło z miodem. Zmiksować na jednolite ciasto. Dodać żurawinę i wymieszać łyżką
  • 3. Przelać do foremki keksowej o długości 21 cm i piec około 45 minut w 180*C. Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową.

Porady

można przełożyć powidłami lub dżemem oraz dodać dowolne bakalie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować