• miodownik z gotowanym serem

    Dodane przez: klementynka

  • Ciasto na miodowym spodzie w gotowaną masą serową i polewa czekoladową to moje ulubione ciasto. Piekę je często, bo ma niebanalny smak i zawsze się udaje. To takie połaczenie miodownika z sernikiem.

  • Składniki

    Z podanej ilości składników wychodzi duża blaszka 25*38 cm

    Składniki na ciasto:
    5 dag margaryny Palmy
    3 łyżki miodu
    2 jajka
    1 szklanka cukru
    60 dag maki
    cukier waniliowy
    1,5 łyżeczki sody
    Masa serowa:
    2 jajka
    1 szklanka cukru
    20 dag margaryny Palmy
    3 łyzki maki ziemniaczanej rozpuszczonej w
    1/3 szklanki mleka
    1 kg białego sera

  • Sposób przygotowania

    1.

    ciasto: Margarynę rozpuścić z miodem, ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem, dodac makę i resztę składników. Zagnieść ciasto, podzielić na 3 części, upiec 3 placki w 175*C przez około 25 minut

    2.

    Jajka, cukier i margarynę zagotować. Dodać mąkę ziemniaczaną, ser, Wyrabiać na ciepło i ciepłą masą przekładac placki. Polać polewą

  • Rady

    Ciasto najlepiej upiec dwa dni przed podaniem, żeby odmiękło i przeszło smakami masy.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    slodkie_zycie, szkola_babci, ciasto świąteczne, miodownik, sernik gotowany, ciasto_miodownik
  • 8 komentarzy

Dodane przez: klementynka

klementynka 492

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-11-08T13:36:01+01:00

2297 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »