Miodownik w polewie

4.5 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto jest rewelacyjne! I wbrew pozorom wcale nie jest czasochłonne.

Składniki:

  • ● 15 dag cukru
    ● 25 dag cukru pudru
    ● 5 jajek
    ● 5 łyżek kawy rozpuszczalnej
    ● 2 kostki masła
    ● 1/2 kg mąki
    ● 15 dag miodu
    ● 1 duże op. polewy czekoladowej
    ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    ● 10 dag smalcu
    ● 1 łyżeczka sody
    ● 3 łyżki wody (do kawy)
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Miodownik w polewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, cukru, miodu, smalcu,
    jajka, proszku do pieczenia
    i sody zagniatamy ciasto.
    Rozwałkowujemy na 4-5 placków
    i pieczemy w 180 °C
    około 20-25 min. Studzimy.
  • 2. Jajka ubijamy na parze
    z cukrem pudrem. Masło ucieramy
    na puch i po łyżeczce
    dodajemy do masy jajecznej.
  • 3. Rozpuszczoną kawę dodajemy
    do masy. Przekładamy
    placki, zdobimy polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować