Moją specjalnością są wszelkiego rodzaju mięsa, nigdy nie brakuje mi pomysłów na ciekawe dania. Cała rodzina i znajomi przepadają za żeberkami przygotowanymi w ten sposób.
Miodowe żeberka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Musztardę utrzeć z miodem. Żeberka natrzeć solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec 20 minut. Od czasu do czasu odwracać i smarować pastą miodowo-musztardową.
2.Cukinie pokroić w paski i ułożyć na folii aluminiowej. Papryki pokroić w paski i ułożyć na cukiniach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cytrynę sparzyć, otrzeć ze skórki. Czosnek wymieszać z oliwą i skórką cytrynową, przyprawić solą i pieprzem. Posmarować warzywa, grillować 10 minut. Podawać do gorących żeberek.
Komentarze