Miodowe żeberka z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moją specjalnością są wszelkiego rodzaju mięsa, nigdy nie brakuje mi pomysłów na ciekawe dania. Cała rodzina i znajomi przepadają za żeberkami przygotowanymi w ten sposób.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - obgotowane żeberka wieprzowe: 4 sztuki
    - musztarda ziarnista: 2 łyżki
    - miód: 2 łyżki
    - cukinia: 2 sztuki
    - papryka czerwona: 2 sztuki
    - oliwa: 2 łyżki
    - cytryna: 1 sztuka
    - czosnek zabek: 1 sztuka
    - sól, pieprz/do smaku: 1 szczypta

Miodowe żeberka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Musztardę utrzeć z miodem. Żeberka natrzeć solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec 20 minut. Od czasu do czasu odwracać i smarować pastą miodowo-musztardową.
  • 2. Cukinie pokroić w paski i ułożyć na folii aluminiowej. Papryki pokroić w paski i ułożyć na cukiniach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cytrynę sparzyć, otrzeć ze skórki. Czosnek wymieszać z oliwą i skórką cytrynową, przyprawić solą i pieprzem. Posmarować warzywa, grillować 10 minut. Podawać do gorących żeberek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy