Miodowe z kremem ciasteczkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto
- mąkę wymieszać z sodą dać do miski dać jajka miód i roztopioną wystudzoną margarynę wszystko razem wymieszać podzielić na dwie części upiec dwa takie same placki piec 10 minut 180 stopni każdy wymiary blachy 28 cm na 40 cm
2.krem
- z mleka odlać szklankę mleka wymieszać budyń resztę mleka zagotować z 6 łyżkami cukru na gotujące mleko wlać budyń rozmieszany w szklance mleka gotować i mieszać do uzyskania jednolitej masy budyń przelać do miski przykryć folią aluminiową i zostawić do wystudzenia
- margarynę ucierać mikserem dodawać po łyżce wystudzonego budyniu cały czas miksować
- ciasteczka korzenne 6 sztuk odłożyć resztę rozkruszyć na małe kawałki i na sam koniec dodać do masy razem wymieszać
3.- każdy upieczony placek przekroić na dwie równe części i przełożyć ciasta przygotowanym kremem
4.polewa
- czekoladę połamać na mniejsze kawałki dać do garnka dodać miód śmietanę garnek wstawić do gotującej wody mieszać do rozpuszczenia się czekolady i połączenia składników
- na górę ciasta wlać polewę rozkruszyć ciastka korzenne lekko wgnieść do polewy obsypać orzechami zmieszanymi kolorowymi cukierkami
Komentarze