Miodowe filety

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest tak łatwe, że uda się każdej gospodyni.

Składniki:

  • 2 podwójne filety z kurczaka
    2 twarde jabłka
    2 cebule
    szkl. miodu pitnego
    6 łyżek śmietany 22-proc.
    2 łyżki oleju
    łyżka masła
    sól, pieprz, cukier

Miodowe filety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Rumienimy na
    maśle z olejem. Dodajemy posiekane cebule, szklimy. Wlewamy miód, mieszamy. Dusimy ok. 15 minut. Doprawiamy i zabielamy. Dusimy jeszcze 5 minut.
  • 2. Jabłka myjemy i osuszamy. Obieramy i kroimy w ósemki. Usuwamy gniazdo
    nasienne. Skrapiamy olejem i posypujemy cukrem. Lekko rumienimy. Podajemy do mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy