Miód z mięty i kandyzowane liście mięty

4.49 (163 ocen)

  • 30 min

Pomysł na domowej roboty miód o smaku i zapachu mięty. Można go dodawać do herbaty, polewać biały ser lub dodawać do miętowych kremów i ciast.

  • 30 min

Składniki:

  • Miód:
    1 szklanka wody
    1/2 szklanki cukru
    1 szklanka liści mięty
Wystaw ocenę:

4.49 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Miód z mięty i kandyzowane liście mięty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miód:
    Wodę zagotować z cukrem, dodać liście mięty. Gotować 20- 25 minut do uzyskania konsystencji gęstego syropu. Zostawić do ostygnięcia.

  • 2. Liście mięty kandyzowane:
    Liście mięty wyłowić z uzyskanego syropu. Ułożyć pojedynczo na talerzu każdego przy tym rozprostowując. Obtaczać w cukrze z obu stron. Rozłożyć na papierze do pieczenia i zostawić do wyschnięcia w suchym miejscu na 1 dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować