Mintaj z grilla ze śliwkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nasz ulubiony przysmak z grilla to ryby.

Składniki:

  • ● 50 dag mrożonych filetów z mintaja
    ● przyprawa do ryb
    ● cebula
    ● olej
    ● 15 suszonych śliwek
    ● sól
    ● pieprz

Mintaj z grilla ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmrażamy, myjemy
    i osuszamy. Nacieramy
    solą i pieprzem oraz oprószamy
    przyprawą do ryb. Cebulę obieramy i kroimy
    w półplasterki.
  • 2. Każdego fileta układamy
    na kawałku folii aluminiowej
    skropionym olejem. Obkładamy
    cebulą. Wzdłuż ryby
    układamy po kilka śliwek.
  • 3. Folię zawijamy. Pieczemy
    na rozgrzanym ruszcie ok.
    10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy