Mintaj smażony

4.96 (181 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczna ryba.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ok 1 kg mintaja ( mrożonego bez lodu )
    kilka łyżek mąki pszennej
    2 jajka

    sól do smaku

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.96 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Dodatki

Mintaj smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić i umyć, podzielić na porcje. Dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy kawałek delikatnie posolić i otoczyć w mące. Zamaczać w roztrzepanych jajkach i smażyć na oleju. Każdy kawałek odkładać na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować