Mintaj Pomidorowo-Bazyliowy

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dobrze zrobiona rybka nigdy nie jest zła ;) Polecam.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z mintaja świeży: 2 sztuki
    - cytryna: 0.5 sztuki
    - pomidor soczysty, czerwony: 1 sztuka
    - bazylia listki i cienkie gałązki: 3 sztuki
    - oliwa Gallo z Oregano: 1 łyżka
    - sól,pieprz do smaku wg.uznania

Mintaj pomidorowo-bazyliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mintaj Pomidorowo-Bazyliowy 1. Filety myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.
    Wykładamy na tackę.Skrapiamy obficie cytryną,solimy i pieprzymy i (do lodówki na 15 minutek)
    Pomidorka myjemy ,bazylię również-osuszamy.
    Do blendera wkładamy pokrojonego pomidorka i posiekaną bazylię włącznie z łyżką oliwy. Blenderujemy na papkę.Wyjmujemy rybkę nakładamy na nią połowę sosu.
    Rozgrzewamy piekarnik do 200*C i pieczemy na kratce naszą rybkę około 25 minutek.
    Po tym czasie wyjmujemy,kroimy ją na pół i nakładamy na siebie.Polewamy resztą sosu i wcinamy :-)

    SMACZNEGO . . . . . .

    Podajemy z czym kto lubi.
    Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapustki kiszonej :-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy