Mintaj po polsku

0 (0 ocen)

  • Średni

Fajne połączenie ryby i zdrowych warzyw.

  • Średni

Składniki:

  • - filet z mintaja: 1 kilogram
    - pomidory: 2 sztuki
    - jabłka: 2 sztuki
    - jajka ugotowane na twardo: 2 sztuki
    - śmietana 18%: 0.5 szklanki
    - estragon: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mintaj po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety doprawić z obu stron solą i pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć na złoty kolor. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Jabłka obrać, pokroić w plasterki. Jajka pokroić w kostkę, wymieszać wszystko, wyłożyć na rybę. Śmietanę utrzeć z odrobiną soli i pieprzu oraz estragonu. Zalać rybe. Dusić na małym ogniu ok.4 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować