Mintaj paprykowo jogurtowy

4.5 (184 ocen)

rybka w cieście..........

Składniki:

  • 1 kg fileta z mintaja
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    mąka do obtaczania
    olej do smażenia
    Ciasto :
    2 jajka
    1 łyżka ostrej papryki
    1 jogurt grecki ( 400 g )
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    3/4 szk mąki
    100 ml mleka

Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mintaj paprykowo jogurtowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mintaja umyć i osuszyć.
    Przekroić każdy kawałek na pół.
    Oprószyć rybę solą i pieprzem.
  • 2. Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, jogurt grecki, paprykę, sól i pieprz i wymieszać na gładkie ciasto.
    Gdyby konsystencja była za gęsta ( powinna być gęściejsza od ciasta naleśnikowego ) dolać mleko.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej.
    Każdy kawałek mintaja obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i smażyć z obu stron po około 3-4 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować