Minitorciki z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać do tego mąkę, melasę, olej i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki razem wymieszać mikserem, wlać do blachy i piec do suchego patyczka (około 35 minut). Po upieczeniu, ciasto wyjąć i zostawić do wystygnięcia. Z ciasta wykrawamy kółka specjalnymi rantami. Ewentualnie można się posłużyć szklanką lub czymś o okrągłym kształcie. Powycinane kółka przekrawamy na pół i przekładamy masą. Każdy minitorcik smarujemy kremem dookoła i obsypujemy okruszkami, które nam zostały z ciasta. Każde ciasteczko możemy przystroić truskawką lub innym owocem.
Krem:
Przygotować masę karpatkową tak jak jest na opakowaniu. Małymi porcjami dodawać masę krówkową z puszki wraz z masłem. Po połączeniu składników - masa jest gotowa.
Komentarze