Minikotlety z baraniny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój syn Karol je uwielbia.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonej baraniny
    ● 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    ● 7 dag zielonych oliwek bez pestek
    ● 15 dag pieczarek
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● bułka tarta
    ● 3 jajka
    ● czerstwa bułka
    ● ząbek czosnku
    ● sól, pieprz
    ● masło i olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Minikotlety z baraniny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerstwą bułkę moczymy
    w mleku. Odciskamy. 2 jajka
    gotujemy na twardo. Studzimy
    i obieramy. Pieczarki oczyszczamy
    i z jajkami ścieramy na
    tarce o dużych oczkach. Pieczarki
    podsmażamy na maśle.
  • 2. Oliwki drobno siekamy.
    Czosnek obieramy i miażdżymy. Dodajemy z resztą składników
    do mięsa. Doprawiamy.
  • 3. Formujemy małe kotlety
    i obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na oleju na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować