Minikebabiny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 55 min

Ugotowane przeze mnie potrawy fotografuję, a zdjęcia umieszczam na kulinarnym blogu.

  • 55 min

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● przyprawa do gyrosa
    ● 15 dag sera gouda w kawałku
    ● jajko
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● bułka tarta
    ● 2-3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Minikebabiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy ok. 4 łyżek bułki tartej. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawa uniwersalna i przyprawą do gyrosa. Wyrabiamy.
  • 2. Ser kroimy w ok. 1,5-cm kostkę. Po 3 kostki nabijamy na patyki do szaszłyków. Rozsuwamy w równych odstępach. Ser dokładnie oblepiamy mięsem, tak aby powstały zgrabne kulki. Obtaczamy w bułce tartej i oprószamy przyprawą do gyrosa.
  • 3. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej i układamy kebabiny. Pieczemy 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 °C, od czasu do czasu obracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.19 (411 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować