Mini zapiekanki z chleba tostowego

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna propozycja na śniadanie. Chrupiący chlebek i rozpływające się jajko to bardzo smaczne połączenie.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 kawałków chleba tostowego pełnoziarnistego
    6 plastrów salami
    6 jajek
    kilka pomidorków koktajlowych
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz do smaku
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Chleb tostowy Przekąski

Mini zapiekanki z chleba tostowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mini zapiekanki z chleba tostowego 1. Każdy kawałek chleba tostowego pokroić na 4 równe części. Następnie wyłożyć nimi natłuszczone masłem foremki do zapiekania. Chleb od wewnętrznej strony posmarować delikatnie majonezem.
  • 2. Następnie środku wyłożyć plastrem salami. Do środka każdej porcji wbić jajko, a na wierzchu ułożyć po kilka plasterków pomidorków. Oprószyć solą i pieprzem. Zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 15-20 minut. Po wyjęciu posypać posiekanym świeżym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Salami

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować