Mini torciki z komosą ryżową i makrelą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min

Efektowna przystawka idealna na różne spotkania rodzinne. Cieszy nie tylko oko ale i podniebienie.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    -8 dag komosy ryżowej
    -1 mały burak czerwony
    -1 puszka filetów z makreli w oleju

    Składnik dodatkowy:
    -1 cebula

    Składniki robocze:
    -sól,pieprz
    -kurkuma

    Dekoracja:
    -paseczki czerwonej papryki
    -ogórek korniszon

Mini torciki z komosą ryżową i makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Komosę ryżową płuczemy wodą , zalewamy wodą , solimy i gotujemy ok.1 minut. Ugotowana komosę przelewamy zimna wodą.
  • 2. Buraka gotujemy do miękkości. Studzimy. Ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
    Makrelę osączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem.
    Cebulę kroimy w drobną kostkę.
  • 3. Komosę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy buraka , do drugiej kurkumę, obie części doprawiamy solą i pieprzem.
  • 4. Przygotowujemy dwie obręcze, układamy kolejno buraczaną komosę , cebulę,makrelę ,cebulę i komosę z kurkumą.
    Dekorujemy paseczkami papryki, korniszonem pokrojonym w kostkę i natką pietruszki.
    Przed podaniem schładzamy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy