Mini torciki kakaowo bananowe

0 (0 ocen)

Delikatne kakaowe ciasto z bananowo śmietankową masą to prawdziwe niebo w gębie :)

Składniki:

  • ciasto:

    2 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżki kakao
    szklanka maślanki
    3/4 szklanki oleju
    2 jajka
    łyżeczka proszku do pieczenia
    łyżeczka sody

    krem:

    350 ml śmietanki 30%
    2 serki homogenizowane śmietankowe
    2 śmietanfixy
    2 banany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Mini torciki kakaowo bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki na ciasto mieszamy ze sobą.

    To samo robimy z mokrymi składnikami dodając do nich barwnik, mieszamy do uzyskania jednolitego koloru.

    Łączymy składniki suche z mokrymi.

    Masę wylewamy do prostokątnej formy i pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut ( do suchego patyczka).
  • 2. Z wystudzonego ciasta za pomocą okrągłej foremki lub szklanki wycinamy koła o średnicy około 5 cm.

    Jeżeli ciasto bardzo nam wyrosło to każde kółko przecinamy w poprzek na 2 części aby w torcikach nie dominowało samo ciasto.

    Schłodzoną śmietankę ubijamy ze śmietanfixem.

    Następnie dodajemy serki homogenizowane, pokrojone banany i delikatnie ale dokładnie mieszamy.

    Masę nakładamy do rękawa cukierniczego i okrągłe biszkopty przekładamy kremem.

    Torciki robimy z trzech części ciasta.
  • Mini torciki kakaowo bananowe 3. Górę ozdabiamy według uznania.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować