Mini torciki bezowe z kremem kawowym konfiturą jagodową

0 (0 ocen)

  • 45 min

Dla amatorów słodkich deserów i bezy.

  • 45 min

Składniki:

  • krem kawowy,
    1 kost margaryna,
    2 szt jajka,
    6 łyżek cukier drobny,
    2 łyżeczki kopiaste kawa sypana,
    50 ml woda,
    beza,
    4 szt białka,
    250 gr cukier drobny,
    szczypta Sól,
    konfitura jagodowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza

Mini torciki bezowe z kremem kawowym konfiturą jagodową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem;kawę zaparzyć i schłodzić,jajka ubić z cukrem na puszystą masę (ubijać tak długo aż cukier się rozpuści),margarynę utrzeć i małymi porcjami dodawać masę jajeczną cały czas ucierając.Do masy kremowej dodać zaparzoną kawę (całość z fusami)i wymieszać.
    Beza;białka ubić na sztywno z szczyptą soli.Dodawać po łyżce cukru i ubijać do momentu kiedy cukier się rozpuści a białka będą białe ,lśniące i nie będą spadały z łyżek z miksera.Na papierze do pieczenia odrysować koła o średnicy około 10 cm - 14 szt.Za pomocą szprycy okręgami zapełniając szczelnie miejsce za miejscem wypełnić 7odrysowanych kół i 7 kół zrobić szprycą małe beziki jeden obok drugiego .
    Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem do 160 st na 3 min i po tym czasie zmniejszyć na 90 st i suszymy przy lekko otwartych drzwiach około 1 godziny.Po tym czasie wyłączyć piec i zostawić bezy do całkowitego wystudzenia piekarnika.
    Na krążek z okręgów za pomocą szprycy nałożyć krem kawowy i na środek nałożyć 3 łyżeczki konfitury jagodowej.Przyłożyć drugą bezę z mini bezików lekko dociskając.Konfitura może być o różnym smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (180 ocen)

Zdobywca nagrody

Bezowe mini torciki z truskawkami

To może cię zainteresować