Mini tarty z warzywami

4.49 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Lekkie, kolorowe mini tarty pełne warzyw. Najlepiej smakują na ciepło.

  • 60 min

Składniki:

  • na ok 12 sztuk:

    5 jajek
    4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
    1 mały brokuł
    12 pomidorków koktajlowych
    150 g pieczarek
    1/2 małej cukinii
    1 mała papryka czerwona
    kilka sztuk szerokiej zielonej fasoli szparagowej
    sól, pieprz, gałka muszkatołowa
    świeża bazylia
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Tarty Dania główne Jajko

Mini tarty z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć i osuszyć.Pieczarki pokroić w plasterki, posolić i przez kilka minut poddusić na patelni.
  • 2. Zieloną fasolę i brokuła pokroić na małe kawałki i na 5 minut wrzucić do osolonego wrzątku.
  • 3. Pomidorki podzielić na połówki, paprykę i cukinię pokroić w drobną kostkę.
  • 4. Jajka roztrzepać w misce, dodać śmietanę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
  • 5. Do foremek na tarty włożyć kawałki warzyw i zalać masą jajeczną.
  • 6. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni i piec tarty przez ok 25 minut. Po upieczeniu udekorować świeżą bazylią.

Porady

Spód tart można wyłożyć kruchym ciastem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować