Mini tarty na cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 40 min

Takie tarty są szybkie w robieniu i świetnie sprawdzą się jako przekąski na wszelkie domowe imprezy. Dobrze smakują również na zimno.

  • 40 min

Składniki:

  • 275 g ciasta francuskiego (1 rolka)
    150 g boczku surowego
    180 g wędzonego twarogu
    4 łyżki kukurydzy z puszki
    2 jajka
    4 łyżki jogurtu greckiego
    2 plastry żółtego sera
    sól, pieprz, ostra papryka w proszku

    masło do smarowania foremek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Przystawki Przekąski

Mini tarty na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokrój w kostkę i usmaż na suchej patelni, aż wytopi się i będzie chrupiący.
  • 2. Jajka wbij do miski, rozbełtaj, dodaj jogurt i przyprawy, wymieszaj.
  • 3. Ciasto pokrój na 8 kwadratów. Foremki o śr. 11 cm wysmaruj cienko masłem i wyłóż ciastem francuskim, boki również. Na każdą nałóż po równo boczek, kukurydzę, rozkruszony w rękach twaróg, zalej mieszanką jajek. Na wierzch połóż kawałki żółtego sera.
  • 4. Mini tarty upiecz w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować