Mini tarty "Kwitnące polany"

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Efektowne choć bardzo proste, małe tarty, doskonałe na piknik w upalny dzień lub...na podwieczorek zimą! konkurs_tarty

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • NA CIASTO:
    - mąka paszenna: 250 gramów
    - cukier: 12 łyżek
    - masło (powinno być dobrze schłodzone): 100 gramów
    - lodowata woda: 4 łyżki
    - jajka całe: 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    NA NADZIENIE::
    - zielony sok (Najlepszy będzie gęsty sok w stylu nektaru.): 350 mililitrów
    - budyń śmitankowy: 1 opakowanie
    - cukier: 1 łyżka
    - kwiaty kandyzowane (bardzo proste do przygotowania samodzielnie.): 36 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Sok

Mini tarty "kwitnące polany" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrabiamy ciasto na mini tary mieszając ze sobą wszystkie składniki i ugniatając je do momentu, aż ciasto będzie jednolite i gładkie.
  • 2. W nasmarowane i posypane mąką foremki do mini tart nakładamy cieniusieńką warstwę ciasta. Robimy do dokładnie, pilnując aby ciasto odrobinę wystawało poza krawędź foremek.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 15-20 minut (do zrumienienia)
  • 4. W czasie gdy ciasto znajduje się w piecu robimy nadzienie. W tym celu w 1/3 przygotowanego soku rozpuszczamy budyń. Resztę soku podgrzewamy w garnuszku z cukrem. Kiedy sok zacznie się gotować dodajemy rozpuszczony budyń i energicznie mieszamy. Zdejmujemy z ognia.
  • 5. Ciasto i budyń pozostawiamy do wystygnięcia.
  • 6. Mini tarty nadziewamy zielonym budyniem i przystrajamy kandyzowanymi kwiatami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować