Mini serniczki w jabłkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania :
1 Jabłka umyj , wytrzyj , odetnij wierzchy i wydrąż środki Uważaj aby
nie uszkodzić ścianek owoców . Od razu skrop jabłka sokiem z
cytryny aby nie ściemniały
2 Twaróg zmiksuj z miodem oraz żółtkami na gładką masę Dodaj
proszek budyniowy , kaszę , żurawinę oraz skórkę otartą z cytryny
Masę dokładnie wymieszaj
3 Jabłka napełnij masą serową Ustaw w żaroodpornym naczyniu
.Przykryj odciętymi wierzchami Posmaruj stopionym masłem Wstaw do
piekarnika rozgrzanego do temp 200 st Piecz 30-35 minut.
4Serniczki zapiekane w jabłkach przed podaniem obficie oprósz cukrem
pudrem
Porady
rada :
cukier puder można wymieszać np z rdzeniem wanili lub cynamonem.
Komentarze