Mini serniczki marcepanowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Mini serniczki o smaku marcepana, z dodatkiem czekolady i migdałów, są bardzo delikatne i równocześnie wykwintne. Jest to odmiana sernika, tylko w wersji już porcjowanej.

  • 45 min

Składniki:

  • • 500 g sera białego mielonego
    • 200 g gotowej masy marcepanowej
    • 3 jajka
    • 3 łyżki cukru pudru
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 1/4 tabliczki mlecznej czekolady
    • słupki z migdałów do posypania

Mini serniczki marcepanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Marcepan utrzeć z cukrem pudrem.
    • Dodawać po łyżce ser biały cały czas mieszając.
    • Wbijać po 1 jajku, na koniec dodać mąkę ziemniaczaną.
    • Masę serową wlewać do papilotek papierowych umieszczonych w formie na muffinki.
    • Piec w temp. 140 st.C przez 30 minut.
    Gotowe serniczki polać rozpuszczoną czekoladą i posypać migdałami.

Porady

Można również upiec sernik w tortownicy i udekorować w ten sam sposób.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy