Mini serniczki cappuccino na orzechowym spodzie

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne mini serniczki o smaku cappucino na orzechowym spodzie.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - drobno posiekane orzechy włoskie: 70 gramów
    - cukier na spód: 1 łyżka
    - rozpuszczone masło na spód: 25 gramów
    - ser biały mielony: 40 dekagramów
    - cukier: 10 dekagramów
    - mąka: 2 łyżki
    - jajko duże: 1 sztuka
    - kwaśna śmietana 22%: 100 gramów
    - kawa rozpuszczalna: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Kawy Cappuccino

Mini serniczki cappuccino na orzechowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik 1. Piekarnik nagrzewamy do temp.160C.

    Spód : łączymy orzechy , cukier i roztopione masło.

    Otrzymaną masę układamy na dnie foremek do muffinek ( delikatnie uciskamy ).

    Pieczemy 10 min. i odstawiamy do wystygnięcia.

    Temperaturę w piekarniku zwiększamy do 230C.

    Miksujemy ser z cukrem i mąką.

    Dodajemy jajko i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

    Dodajemy śmietanę i ponownie mieszamy.

    Kawę rozpuszczamy w łyżce wrzącej wody.
    Schładzamy.

    Schłodzoną dodajemy do masy serowej , cały czas miksując.

    Wykładamy do foremek na podpieczony spód.

    Pieczemy 10 min.

    Zmniejszamy temp. do 120C i serniczki pieczemy jeszcze przez ok. 60 min.

    Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia.

    Dekorujemy kleksem bitej śmietany i np. ziarnami całej kawy.

    Będzie pysznie!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Orzechy Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować