Mini roladki z frytkami i sosem serowym . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo. Po ostudzeniu kroimy w paseczki, wykładamy na blaszce, polewamy oliwą i przyprawiamy ulubionymi przyprawami. Pieczemy w piekarniku ok. 20 min w temp. 200°C.
2.Tłuczemy schab na 3 kotlety, następnie dzielimy je na paski o grubości ok. 4-5cm. Buraki kroimy w plastry, cebulę w kostkę. Każdy kawałek mięsa smarujemy pesto, kładziemy plaster sera, buraki i cebulę, przyprawiamy do smaku i zawijamy w małe roladki. Obtaczamy w jajku i bułce tartej . Smażymy na patelni z każdej strony.
3.Do rondelka wrzucamy łyżkę masła, wlewamy śmietanę, trzymamy na małym ogniu. Kiedy się podgrzeje wrzucamy tarty ser i dokładnie mieszamy .
Komentarze