Mini pizzerinki z otrębami i łososiem

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Pizza w wersji mini.Zdrowa, lekka, smaczna i sycąca

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka pełnoziarnista: 0.2 szklanki
    - drożdże suszone: 0.33 opakowania
    - ciepła woda (2-3): 2 łyżki
    - otręby pszenne: 1 łyżeczka
    - sól (do smaku): 1 szczypta
    - olej (p): 1 łyżka
    SKłADNIKI NA PIZZę:
    - wędzony łosoś: 50 gramów
    - oliwki czarne i zielone: 6 sztuk
    - pomidorki koktajlowe: 5 sztuk
    - ser mozarella wiórki: 1 szklanka
    - rukola (listków): 10 sztuk
    - przyprawa do pizzy (do smaku): 1 szczypta
    - sos pomidorowy (do posmarowania): 4 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mini pizzerinki z otrębami i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z drożdżami, wodą i olejem. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do pizzy i zapiekanek. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut. Blachę nacieramy olejem i gdy ciasto wyrośnie dzielimy je na małe kuleczki z których formujemy cienkie pizzerinki. Układamy je w blaszce.
  • 2. Nacieramy sosem pomidorowym. Posypujemy otrębami i układamy pokrojone w plasterki pomidorki i oliwki oraz poszarpanego łososia. Posypujemy minimalnie mozarellą. Zapiekamy w 180C ( bez termoobiegu) aż się brzegi przyrumienią. Przed podaniem dekorujemy listkiem rukoli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka pełnoziarnista

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Impreza Piknik Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować