Mini pizze z sosem pomidorowym

5 (1 ocen)

  • 45 min

Nie ma jak domowa pizza.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 1/2 szklanki mąki pszennej + mąka do posypania blatu
    7 g drożdży w proszku
    łyżeczka soli
    1 szklanka ciepłej, przegotowanej wody
    3 łyżki oliwy z oliwek aromatyzowanej czosnkiem ( 2 łyżki do ciasta, 1 do posmarowania blachy)
    łyżeczka suszonego oregano
    szczypta suszonej bazylii
    3 ząbki czosnku
    szklanka krojonych pomidorów z puszki
    kilka plasterków sera gouda
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pizza

Mini pizze z sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużej miski przesiewamy mąkę, wsypujemy drożdże, sól i dodajemy 2 łyżki oliwy i stopniowo wlewamy ciepłą wodę. Wyrabiamy ciasto, przez 10 minut, na stolnicy posypanej mąką. Formę do pieczenia muffinek smarujemy oliwą z oliwek najlepiej silikonowym pędzelkiem, formę wykładamy ciastem - wykrawamy kółka i przykrywamy ręcznikiem, odstawiamy w ciepłe miejsce, aby ciasto urosło. Ciasto pieczemy w piekarniku przez 25 minut, wcześniej smarujemy sosem pomidorowym przygotowanym z czosnkiem, suszonym oregano i bazylią, kładziemy goudę pokrojoną na plastry, temp. pieczenia 220-230- st. podajemy zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Oregano Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować