Mini pizze z patelni

4.44 (195 ocen)

Trochę inna wersja na mini pizze - bez zagniatania ciasta i pieczenia. Wyczuwalny smak papryki i natki. Pyszne!

Składniki:

  • 9 łyżek mąki pszennej,
    3 łyżki mąki ziemniaczanej,
    2 papryki (jedna czerwona, jedna żółta),
    300 g pieczarek,
    duży pęczek natki pietruszki,
    2 duże marchewki,
    150 g sera żółtego
    duża cebula,
    150 g kiełbasy
    2 jajka,
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.44 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pizza

Mini pizze z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0vm4gpe 1. Marchewkę obieramy i wraz z serem ścieramy na grubych oczkach na tartce.

    Natkę pietruszki drobno siekamy.

    Pozostałe warzywa i kiełbaskę kroimy w małą kostkę.

    Dodajemy mąki, jajka, sól, pieprz i wszystko razem mieszamy.
  • 2. Na rozgrzaną patelnię nakładamy małe porcje - najlepiej dużą łyżką i smażymy na rumiano z dwóch stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować