MINI PIECZENIE DROBIOWO WIEPRZOWE

0 (0 ocen)

Pyszna pieczeń drobiowo wieprzowa

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego z indyka
    0,5 kg mięsa mielonego z łopatki
    3 jajka
    2 kajzerki namoczone w mleku
    3 ząbki czosnku
    majeranku 2 łyżki
    1 mała cebulka, pieprz , vegeta do smaku.

Mini pieczenie drobiowo wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przełożyć do miski , kajzerki namoczyć w mleku , odcisnąć i zmielić.
  • 2. Dodać startą cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • 3. Dodać roztrzepane jajka , wymieszać , dodać przyprawy i jeszcze raz dobrze wymieszać.
  • 4. Masę mięsną podzielić na pół .
  • 5. Foremki keksówki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
    Przełożyć masę do foremek , wyrównać,
  • 6. Piec w temp , 190 stopni około 45/50 minut.

Porady

Do mięsa zamiast kajzerki można dodać bułkę tartą . Jeśli masa mięsna będzie zbyt sucha można dodać kilka łyżek dobrej oliwy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy