Mini Pavlova

0 (0 ocen)

Genialny deser który za każdym razem zaskakuje smakiem

Składniki:

  • Składniki :
    4 białka,
    szklanka cukru,
    łyżka mąki ziemniaczanej,
    garść posiekanych pistacji,
    200ml śmietany kremówki,
    2 łyżki cukru pudru,
    30 dag truskawek.

Mini pavlova - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Przygotowanie : Ubijamy białka na sztywną pianę. Partiami dodajemy cukier ciągle miksując tak długo aż masa będzie perłowa. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i pistacje, dokładnie łączymy składniki. Na blasze rozkładamy pergamin i dużą łyżką rozkładamy pianę wielkości krążków. Bezy wkładamy do nagrzanego piekarnika do 120 stopni przez 1 godz i 15 minut. Śmietanę ubij na sztywno dodając cukier puder. Przed podaniem układamy na bezach bitą śmietanę i truskawki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy