Mini ogórki konserwowe

4.83 (192 ocen)

  • 20 min

Gdy sezon na ogórki dobiega końca i trzeba zlikwidować krzaczki zbieram te najmniejsze i to właśnie z nich przygotowujemy ogórki konserwowe. Są idealne jako przekąska na imprezach!

  • 20 min

Składniki:

  • Na 1 słoik 0,7 l
    Malutkie ogórki
    5 łyżek octu
    3 łyżki cukru
    1 łyżeczka soli
    pieprz
    gorczyca
    koszyczek kopru
    liść laurowy
    ząbek czosnku
    woda
Wystaw ocenę:

4.83 (192 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ogórki konserwowe

Mini ogórki konserwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ząbek czosnku pokroić w dość grube słupki. Do słoika wsypać przyprawy i włożyć ogórki. Wsypać cukier i sól, dodać ocet. Zalać do pełna zimną wodą. Pasteryzować przez ok. 10 min. (od zagotowania).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować