Mini Muffiny Kakaowo- Różane

0 (0 ocen)

  • 25 min

Wykonanie zarówno muffin jak i kremu jest banalnie proste i nie wymaga większego doświadczenia, natomiast efekt będzie murowany !!!

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki ( na około 20 sztuk):

    Na muffiny:
    60g mąki pszennej
    1 łyżka fruktozy lub zwykłego cukru
    0,25 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki kakao
    1 jajko
    30g stopionego masła
    1 łyżka wody różanej
    1 łyżeczka marmolady różanej (można pominąć lub dodać łyżkę przegotowanej wody)

    Na krem:
    1 łyżeczka cukru pudru
    1 łyżeczka marmolady różanej
    Kolorowa posypka/Czekoladowe serduszka itp
    3 łyżki łyżki mascarpone
    1 łyżka kremowego twarogu

Mini muffiny kakaowo- różane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko miksujemy z fruktozą, dodajemy stopione i ostudzone masło. Marmoladę rozcieramy z wodą różaną i dodajemy do mokrych składników. W osobnej misce mieszamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Suche składniki łączymy z mokrymi.
  • 2. Masę przekładamy do do rękawa cukierniczego i wyciskamy do silikonowej foremki do mini czekoladek. Muffiny pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 10-15 minut. Studzimy na kratce.
  • 3. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Nakładamy do szprycy i wyciskamy na muffiny. Na końcu posypujemy posypką lub dekorujemy wg uznania.

Porady

Muffinki można nabić na wykałaczki wtedy będą się pięknie prezentowały.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy