Mini kebaby z kurczaka na patyku - Shish kebaby

4.5 (144 ocen)

  • 60 min

Smakują wyśmienicie:) W smaku przypominają prawdziwy kebab:)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    1 jajko
    sól, pieprz
    papryka słodka i papryka ostra
    pikantna przyprawa do kurczaka
    przyprawa do gyrosa
    zioła prowansalskie, suszona bazylia
    patyki do szaszłyków
    olej do podsmażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mini kebaby z kurczaka na patyku - shish kebaby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mini kebaby 1. Filet z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Zmielonego kurczaka wkładamy do miski, dodajemy jajko. Cebulkę i czosnek kroimy drobno i podsmażamy na oleju i dodajemy do mięsa. Wsypujemy przyprawy, używamy ich w takich proporcjach aby mięso było słone i pikantne.
  • mini kebaby 2. Z przygotowanego mięsa formujemy pałki, które nabijamy na patyk do szaszłyków. Najlepiej jest formułować je mokrymi dłońmi. Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy pałki z obu stron na rumiany kolor.
  • mini kebaby 3. Tak przygotowane kebaby układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.
  • mini kebaby 4. Podajemy z frytkami i warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować