MINI GALARETY - przekąska

4.5 (191 ocen)

Warto sobie przygotować takie MINI GALARETY przy okazji - jeśli robimy galaretę mięsną dla całej rodziny....są w sam raz na przekąskę

Składniki:

  • rosół mięsno-warzywny kleisty - przygotowany specjalnie do galarety 24 łyżek
    marchewka ugotowana 0.5 sztuki
    mięso ugotowane 6 łyżek
    natka pietruszki 3 łyżeczki
    ser żółty 1 plaster

Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Mini galarety - przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jak wspomniałam wyżej, taką przekąskę robimy przy okazji, jeśli przyrządzamy galaretę mięsną dla całej rodziny (np. z nóżek i golonki wieprzowej). Przygotowujemy 6 malutkich miseczek szklanych o średnicy 5 cm (ja mam takie z IKEA), do których wkładamy na dno kilka kostek pokrojonej marchewki.
  • mini 2. Dokładamy do każdej miseczki po 1 łyżce ugotowanego mięsa - na którym przygotowywalismy kleisty rosół.

    Wlewamy do miseczek po 4 łyżki rosołu i układamy natkę pietruszki.
  • 3. Wkładamy miseczki z galaretą do lodówki do zastygnięcia.

    Plaster żółtego sera kroimy na 6 części, a te układamy na 6 łyżkach. Z każdej miseczki wyciągamy mini galaretę i układamy ją na serze.

    Smacznego!!!! Przekąska wytrzyma w lodówce 2-3 dni......możemy ją dojadać w razie głodu...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować