Mini galarety - przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jak wspomniałam wyżej, taką przekąskę robimy przy okazji, jeśli przyrządzamy galaretę mięsną dla całej rodziny (np. z nóżek i golonki wieprzowej). Przygotowujemy 6 malutkich miseczek szklanych o średnicy 5 cm (ja mam takie z IKEA), do których wkładamy na dno kilka kostek pokrojonej marchewki.
2.Dokładamy do każdej miseczki po 1 łyżce ugotowanego mięsa - na którym przygotowywalismy kleisty rosół.
Wlewamy do miseczek po 4 łyżki rosołu i układamy natkę pietruszki.
3.Wkładamy miseczki z galaretą do lodówki do zastygnięcia.
Plaster żółtego sera kroimy na 6 części, a te układamy na 6 łyżkach. Z każdej miseczki wyciągamy mini galaretę i układamy ją na serze.
Smacznego!!!! Przekąska wytrzyma w lodówce 2-3 dni......możemy ją dojadać w razie głodu...
Komentarze