Mini dynie nadziewane piersią z kurczaka

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Atrakcyjny przepis z piersią kurczaka w roli głównej.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - pierś kurczka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - papryka żółta: 1 sztuka
    - pomidor: 1 sztuka
    - boczek wędzony: 3 plastry
    - dynia (drobno pokrojona, obrana ze skórki, bez pestek): 0.5 szklanki
    - ciasto francuskie: 1 opakowanie
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
    - czubryca zielona: 1 łyżeczka
    - parmezan: 1 łyżeczka
    - olej do smażenia: 2 łyżki
    - mini dynie: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Przystawki

Mini dynie nadziewane piersią z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, osączyć i pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Paprykę oczyścić z pestek, cebulę obrać i wraz ze wszystkimi składnikami: pomidorem, boczkiem i dynią pokroić drobno. Na patelni rozgrzać olej i przygotowane składniki smażyć przez 10 minut. Doprawić solą i pieprzem, dodać czubrycę.
  • 3. Małe dynie oczyścić i przygotować z nich naczynia do zapiekania. Wydrążyć środek i sparzyć dynie wrzątkiem.
  • 4. Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty, wyłożyć nimi środki dyni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni C i piec przez 15 minut. Po tym czasie wyjąć dynie, miejsce wgłębienia wypełnić farszem i piec jeszcze przez 5 do 10 minut, aż ciasto francuskie uzyska złoty kolor.
  • 5. Przed podaniem farsz posypać parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować