Mini dynie nadziewane piersią z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso opłukać, osączyć i pokroić w drobną kostkę.
2.Paprykę oczyścić z pestek, cebulę obrać i wraz ze wszystkimi składnikami: pomidorem, boczkiem i dynią pokroić drobno. Na patelni rozgrzać olej i przygotowane składniki smażyć przez 10 minut. Doprawić solą i pieprzem, dodać czubrycę.
3.Małe dynie oczyścić i przygotować z nich naczynia do zapiekania. Wydrążyć środek i sparzyć dynie wrzątkiem.
4.Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty, wyłożyć nimi środki dyni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni C i piec przez 15 minut. Po tym czasie wyjąć dynie, miejsce wgłębienia wypełnić farszem i piec jeszcze przez 5 do 10 minut, aż ciasto francuskie uzyska złoty kolor.
Komentarze