Mini brownies

2 (1 ocen)

Pyszne, mocno czekoladowe, na jeden kęs

Składniki:

  • 150 g masła
    300 g cukru (może być brązowy)
    75 g ciemnego kakao
    1 laska wanilii
    4 jajka
    150 g mąki
    150 g gorzkiej czekolady
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mini brownies - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku rozpuścić masło, cukier i kakao. Ostudzić. Laskę wanilii rozciąć, wyjąć ze środka ziarenka. Jajka roztrzepać. Dodać do nich ziarenka wanilii. Cały czas mieszając dodać do nich ostudzoną masę kakaową oraz przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i solą. Wymieszać do połączenia składników. Czekoladę zetrzeć na tarce i dodać do masy. Wymieszać. Masę nakładać łyżką do 3/4 wysokości papilotek. Piec 15-20 minut w 180 st C. Ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować