mini babeczki kajmakowe

5 (166 ocen)

  • 40 min

Słodkie babeczki, w kajmakowej polewie. W sam raz na dwa kęsy, dzieci je bardzo lubią. Wkładam je do świątecznego koszyczka. Przepis na 12 sztuk.

  • 40 min

Składniki:

  • 100 g mąki pszennej
    60 g mąki ziemniaczanej
    3 jajka
    50 g masła
    150 g kajmaku
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    polewa:
    3 łyżki kajmaku
    prażone migdały
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Kajmak

Mini babeczki kajmakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło i kajmak umieścić w rondelku, podgrzewać aż się połączą (uważać, żeby nie przypalić). Jajka zmiksować z sokiem z cytryny, kajmakiem i mąkami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia. Przelać do formek na babeczki. Piec około 10-15 minut w 175*C, do suchego patyczka. Upieczone babeczki wyjąć z foremek i wystudzić na kratce
  • 2. Kajmak podgrzać, posmarować nim babeczki, posypać migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować