Mini babeczki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie ciasta: 1. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. 2. Mąkę przesiać z kakaem, proszkiem do pieczenia, i sodą. 3. Utrzeć masło z cukrem na puch, dodać wanilię ciągle miesząjąc. 5.Dodawać po łyżce mąki (kakao i proszek) na przemian dodając po 1 jajku. 6. Na koniec dodać maślankę, delikatnie wymieszać.
2.Podzielić ciasto na 24(u mnie 48) foremki na muffinki. Piec ok.20 minut, do suchego patyczka.
3.Pozostawić do schłodzenia
4.Krem: Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietan fix zmiksować ze śmietanką. Porcjami dodawać serek waniliowy oraz żelatynę ciągle mieszając. Udekorować cupcaki i posypać posypką.
Komentarze