Mini babeczki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Idealne na wszelkie okazje.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kostka masła roślinnego
    25 dag serka mascarpone
    1 żółtko jajka
    0,5 szklanki cukru pudru
    3 kolory barwników spożywczych w płynie
    2 opakowania małych babeczek (50 sztuk)
    0,5 kostki margaryny
    3\4 szklanki cukru kryształu
    2 łyżki kakao
    3 łyżki wody

Mini babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. POLEWA: do rondelka wrzucamy margarynę,cukier kryształ,kakao i wode rozpuszczamy ciągle mieszając i gotujemy 5 min.Odstawiamy żeby masa ostygła.Po ostygnięciu napełniamy babeczki do połowy wysokości i odstawiamy aż masa stężeje.
  • 2. MASA:w misce miksujemy masło z cukrem pudrem na puszystą masę,następnie dodajemy żółtko i serek mascarpone.Masę dzielimy na dowolną ilość porcji i do każdej dodajemy barwnik w dowolnym kolorze.
  • 3. Gdy polewa już stężała na babeczkach dekorujemy je masami i dowolnie zdobimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy