Milky way

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Mąż był zachwycony tym ciastem

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • Forma 25x36 cm

    Biszkopt:
    6 jajek,
    1 szkl. cukru,
    1 szkl. mąki,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    2-3 łyżki kakao,

    Masa mleczna:
    1/2 szkl. mleka,
    3.4 szkl. cukru,
    2 opakowania cukru waniliowego,
    25 dag margaryny
    2 szkl. mleka w proszku "pełnego",

    Polewa
    15 dag czekolady mlecznej,
    około 6 łyżek mleka.

Milky way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wsypać cukier do białek - następnie ubić 1. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka pomieszać. Następnie mąkę, proszek do pieczenia, kakao i wymieszać, wlać do formy. Piec ok. 25 min w temp. 170 stopni. Ostudzić i podzielić na dwie części.
  • ugotowane mleko z cukrem i cukrem waniliowym 2. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, zostawić do ostygnięcia. Miękką margarynę utrzeć, dalej usierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku.
  • 3. Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę mleczną i przykryć drugą częścią biszkoptu.
    Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy