1.3/4 mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka wymieszać z pozostałymi składnikami i ugotować budyń. Gdy budyń będzie ugotowany dodać do niego margarynę i połączyć. Mieszać łyżką lub mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.
2.Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Śmietanę ubić. Gdy będzie sztywną dodawać ostudzoną i tężejącą galaretkę.
3.Spód blaszki wyłożyć herbatnikami. Na to wylać gorącą masę budyniową. Potem znów herbatniki, na nie karmel z puszki, znów herbatniki i na koniec bita śmietana którą posypujemy płatkami migdałowymi.
Porady
Ja zamiast płatków migdałowych użyłam orzechów włoskich, które uprzednio zrumieniłam na suchej blaszce w piekarniku. Nadają się równie doskonale jak migdały.
Komentarze