Migdałowiec

4.5 (192 ocen)

Ciasto rozpływa się w ustach, jest rewelacyjne

Składniki:

  • herbatniki petit beurre- 2 paczki podwójne
    śmietana kremówka 30% - 250 ml
    czekolada gorzka - 4 łyżki
    bita śmietana w proszku - 1 opak
    masa krówka orzechowa - 1 puszka
    budyń waniliowy -2 opak
    mleko -0,5 l
    migdały płatki - 75 g
    masło - 2/3 kost
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Migdałowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • 2. Budynie ugotować w pół litra mleka, ostudzić. Ostudzone budynie utrzeć z masłem na krem.
  • 3. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać rozpuszczoną i schłodzoną czekoladę, ubić.
    Następnie ubić z bitą śmietaną.
  • 4. Spód blachy wyłożyć herbatnikami, wylać masę budyniową.
  • 5. Na masie budyniowej ułożyć herbatniki i wyłożyć masę kajmakową.
  • 6. Przykryć herbatnikami i wyłożyć, krem śmietankowy z czekoladą, trochę kremu zostawić na wierzch.
  • 7. Na wierzchu układamy herbatniki, smarujemy kremem śmietankowym, posypujemy uprażonymi na patelni migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować