Migdałowe muffinki

0 (0 ocen)

Muffinki zawsze smakują i wyglądają inaczej. A to dlatego, że za każdym razem możemy użyć innych dodatków. Wszystko zależy od naszej wyobraźni.

Składniki:

  • 300 g mąki
    2 jajka
    125 g Kasi
    200 ml mleka
    100 cukru pudru
    50 g cukru
    5 kropli aromatu migdałowego
    2 łyżki płatków migdałowych
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody

Migdałowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku roztopić Kasię, dodać oba cukry i wymieszać. Gdy margaryna lekko przestygnie dodać jajka, aromat i mleko i wymieszać. Na koniec wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i płatkami migdałowymi. Całość zamieszać bardzo krótko.
  • 2. Foremki do muffinek napełniać do 3/4 wysokości. Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Przed podaniem muffinki polać sosem truskawkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy