Migdałowe makaroniki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszne migdałowe ciasteczka- beziki.

  • Łatwy

Składniki:

  • - białka: 2 sztuki
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - migdały: 200 gramów
    - cukier puder: 200 gramów
    - sól: 1 szczypta
    - skórka otarta z cytryny: 0.5 łyżeczki

Migdałowe makaroniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier puder i ubić na lśniącą pianę. 1/3 masy odłożyć. Migdały wraz ze skórką zmiksować za pomocą blendera. Wraz z cynamonem dodać do większej części piany. Na blaszkę wyłożoną pergaminem nakładać za pomocą łyżki porcje migdałowej masy. Następnie przy użyciu szprycy wyciskać pasek jasnej masy bez dodatków. Piec ok. 20 min w temp. 170st.

Komentarze

Podobne przepisy