Migdałowe ciasteczka z patelni

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

bardzo smakowały mojej córci

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    2 jajka
    125 g margaryny
    kilka kropel olejku migdałowego
    garść migdałów
    olej do smażenia

Migdałowe ciasteczka z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały sparzyć, obrać ze skórki a następnie posiekać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, cukier waniliowy, jajka, miękką margarynę, olejek migdałowy oraz posiekane migdały. Wszystko razem dobrze zagnieść. Z ciasta w rękach uformować małe ciasteczka. Smażyć je na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Po zdjęciu z patelni wyłożyć na ręcznik papierowy, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Pozostawić do ostygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2015

Komentarze

Podobne przepisy