Migdałowe ciasteczka

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciasteczka w smaku przypomnające makaroniki...bardzo migdałowe!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - białka: 4 sztuki
    - cukier: 210 gramów
    - mąka: 75 gramów
    - mielone migdały: 200 gramów
    - masło: 100 gramów
    - polewa czekoladowa: 200 gramów
    - płatki migdałowe: 50 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Migdałowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka migdałowe 1. Białka ubijać na sztywną pianę. Cienką strużką dodawać cukier cały czas ubijając. Porcjami dodawać mąkę, a następnie zmielone migdały. Dodać miękkie masło i następnie wymieszać.
    Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać porcje o średnicy 2,5 cm na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 12 minut, wyjąć, wystudzić.
    Polewę roztopić i posmarować spody ciasteczek i przykleić do nich wierzchy ciastek. Powierzchnie każdego posmarować polewą i udekorować płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować