Migdałowe babeczki z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Delikatny posmak biszkoptowych babeczek przełamany kwaśną truskawką komponuje się wspaniale.

  • 35 min

Składniki:

  • 150 g masła, roztopionego i przestudzonego
    6 białek
    1 szklanka cukru pudru
    1 szklanka i 2 łyżki mąki tortowej
    1 łyżeczka ekstraktu z migdałów
    12 truskawek
    ew. płatki migdałów, do posypania
    cukier puder, do oprószenia

Migdałowe babeczki z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić białka na delikatną pianę.Cukier puder i mąkę przesiać. Dodać do ubitych białek i wymieszać szpatułką. Wlać masło, ekstrakt z migdałów i wymieszać do połączenia się składników.Foremki wysmarować masłem, oprószyć mąką. Ciasto przełożyć do foremek, nakładając do pełna. W sam środek włożyć po jednej truskawce. Oprószyć płatkami migdałów.
    Piec w temperaturze 170ºC przez około 20 - 25 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy