Migdałowe babeczki z mascarpone i wisnią z wiśniówki

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybciutkie babeczki z ciasteczek amaretti, z czekoladowym kremem z mascarpone i nutelli. Pyszne i szybkie do przygotowania.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasteczka amaretti (pokruszone w moździerzu): 150 gramów
    - masło (rozpuszczone i przestudzone): 80 gramów
    - mascarpone: 4 łyżki
    - nutella: 2 łyżki
    - wiśnie (wiśnie z nalewki): 6 sztuk

Migdałowe babeczki z mascarpone i wisnią z wiśniówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasteczka kruszymy dokładnie, mieszamy łyżką z rozpuszczonym masłem. Masą wylepiamy foremki do babeczek. Masa jest dość sypka, ale taka być powinna. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez 10 minut, studzimy w foremkach i wyjmujemy.
  • 2. Mascarpone mieszamy z nutellą, napełniamy masą babeczki i dekorujemy wiśniami z nalewki. Masa jest słodka, więc wisnia nasączona likierem nadaje babeczce charakteru :-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy